LEGO startede som en lille lokal virksomhed i Billund tilbage i 1932. Virksomheden blev stiftet af Ole Kirk Kristiansen, og virksomheden har lige siden været i familien. LEGO startede som en helt normal legetøjsproducent, der lavede diverse børne legetøj i træ. Navnet LEGO kommer fra en sammentrækning af ordene ‘leg godt’, og havde sloganet “Det bedste er ikke for godt”. 


Efter kun at have lavet trælegetøj, begyndte LEGO i slutningen af 1940’erne at producere klodser i plastik. Det var dog først i 1958 at LEGO opfandt LEGO klodsen som vi kender den i sin nuværende form, og som er blevet synonym med navnet LEGO.

LEGO A/S
Åstvej 1, 7190 Billund
Direktør, Niels Bjørn Christiansen
www.lego.com

Siden da har LEGO klodsen været omdrejnings området i LEGO koncernen – og klodsen er også blevet udnævnt til ‘Århundredets legetøj’ hele 2 gange.

I dag ejes LEGO af Kjeld Kirk Kristiansen, som er barnebarn af stifter Ole Kirk Kristiansen. LEGO har i dag over 18,800 ansatte fordelt over 40 lande. 

LEGO er heller ikke i dag kun klodser, men laver også både tøj, brætspil, computerspil, animationsfilm og en lang række merchandise. 

LEGO’s hovedkontor ligger stadig den dag i dag i Billund, og er sammen med lufthavnen for alvor blevet byens varemærke.

august 10, 1932

LEGO stiftes

Ole Kirk Kristiansen stifter legetøjsvirksomheden LEGO

august 10, 1932
januar 1, 1949

Produktion af de første legoklodser

LEGO får gang i plaststøberiet og de første legoklodser ser dagens lys

januar 1, 1949
januar 1, 1958

LEGO Klodsen

Udviklingen af den sammensættelige legoklods som vi kender den i dag.

januar 1, 1958

Nu

I dag er LEGO over 18.800 ansatte der har deres daglige arbejdsgang i over 40 forskellige lande.