Salix Greentech er en ny start-up, som så dagens lys i sommeren 2020. Fokusset ligger på at gøre Danmark grønnere via deres spildevandsanlæg og missionen kunne ikke være mere klar – det handler om at bruge naturens kræfter til at rense dit spildevand, og ikke eksterne maskiner og lignende, som blot bidrager til mere Co2 udslip og forurening. 

Hvad er et spildevandsanlæg?

Et spildevandsanlæg fra Salix er bygget op af en masse piletræer. Det er nemlig sådan, at piletræer er eksperter til at optage og fordampe vand, og derfor sørger det for, at et pileanlæg kan kategoriseres som 100% udledningsfrit og miljøvenligt. 

Men det er ikke det hele. Al spildevandet fra dit hjem bliver, på vejen til pileanlægget, samlet og blendet i det, vi kalder knivbrønden. Her bliver det blendet, så det problemfrit kan rende igennem fordeler slangen, der sørger for at al spildevandet bliver fordelt ligeligt ud til dit anlæg. 

Grunden til at det er muligt, for anlægget at optage ting som mikroplast og medicinrester, skyldes bioreaktoren. Den er lavet af halmballer og med et metalnet omkring. Dette er den perfekte kombination for muligheden for, at mikroorganismer i spildevandet kan blendes og optages efterfølgende. 

Dine fordele ved et spildevandsanlæg 

Det er klart, at med en investering i et spildevandsanlæg fra Salix Greentech, så skal der selvfølgelig også være fordele, der er værd at mærke. Men det er der også! Den første fordel som miljøet virkelig vil takke dig for, er 0 udledning til miljøet. Det betyder altså lige nøjagtigt, hvad der står. Der er ingen udledning ud i miljøet og som altså påvirker naturen negativt. 100% af f.eks. mikroplast og medicinrester, som oftest er et stort problem, bliver opfanget inden. 

Du sparer penge! Og der er garanteret inden afgifter eller skjule gebyrer. Her regnes der med omkring 200 kr. årligt i driftsomkostninger. Og sidste fordel er, at det er nemt for dig! Du skal ikke sørge for noget selv. Det lader du nemlig eksperterne om. Men der er heller ingen tank, der skal tømmes, når den er fyldt. Det klarer naturen helt selv! Vil du gerne gøre en forskel og gøre det miljøvenligt, så er dette løsningen. Med et spildevandsanlæg bidrager du helt automatisk til flere af FN’s verdensmål, som f.eks; Nr. 6 – der hedder rent vand og sanitet, som går ud på at bidrage til en miljørigtig og bæredygtig måde til at få rent vand i hjemmet.