Behandling af bekymringsrynker

Bekymringsrynken, 11-talsrynken eller linjen mellem brynene.  Kært barn har mange navne. Hvorom alting er, er bekymringsrynker desværre en del af naturens gang. Vi får dem alle med alderen. Det er væsentligt lidt, vi kan gøre for naturligt at stoppe, begrænse eller forsinke bekymringsrynkerne. De skaber store bekymringer for folk, der er kede af at have dem, idet bekymringsrynker ”fylder” en væsentlig del af ansigtet. Man kan ikke undgå at se dem, da de er umulige at dække med makeup eller andet. Det er en efterspørgsel på hjælp mod bekymringsrynker. I denne artikel kan du læse om nogle af de løsninger, der findes mod bekymringsrynker med lidt hjælp udefra.

Hvorfor får man bekymringsrynker?

Jo ældre vi bliver, desto mindre fast og spændstig bliver vores hud. Det skyldes ganske kort, at vores krop producerer færre bindevævsfibre som kollagene, fibre og hyaluronsyre. Disse fibre holder vores hud normalt hydreret, elastisk og fast. Når produktionen af disse fibre daler, har huden en tendens til at hænge, og de fine linjer såsom bekymringsrynken begynder at dukke op. Det er således en naturlig ting, der sker med vores kroppe. Det gør det selvfølgelig ikke mindre ærgerligt af den grund.

Hvordan fjerner man bekymringsrynker

Det er vigtigt at påpege, at den bedste måde at sørge for at forebygge eller reducere bekymringsrynker er ved at kombinere flere behandlingstyper med en god hudpleje rutine. Man kan dele det op i tre på følgende måde: God hudpleje, Botox og Restylane.

God hudpleje

En nærende og god hudpleje kan forebygge bekymringsrynker og andre fine linjer på ansigtet. Brug altid hudplejeprodukter fra mærker, der klinisk har påvist synlige resultater såsom SkinCeuticals og iS Clinical.

Botox

Lette eller moderate bekymringsrynker kan behandles med en regelmæssig behandling med Botox. Botox står for Botulinum Toxin, der er et muskelafslappende præparat. Præparatet virker ved at blokere de signaler, som nerverne sender til musklerne.  Det vil sige, at den muskel der injiceres med Botox ikke kan sammentrække sig. Det er derfor, man bruger Botox mod rynker. Man kan se resultater allerede efter tre til ti dage efter en behandling.

Botox og Restylane kombineret

Har man dybe og mere markante bekymringsrynker, vil en behandling med Botox kombineret med Restylane have den bedste effekt. Restylane er en filler, der består af 98% vand og 2% hyaluronsyrer. Restylane bruges til at “udfylde” rynker og linjer i huden samt genskabe volumen i ansigtet. Botox og Restylane fungerer godt, når de kombineres, idet Botox får musklerne til at slappe af på det valgte område, imens Restylane ”udfylder” rynken indefra og udjævner hudoverfladen. Denne udjævning er ofte nødvendige med markante linjer på panden. Botox og Restylane udføres kun af læger og autoriserede kosmetiske sygeplejersker. Sørg for at søge råd hos en autoriseret klinik, hvis du overvejer at have foretaget en behandling med Botox eller Restylane.